Снимка pixabayЗа първи път в България се събират топ хирурзи от САЩ, Европа

...
Снимка pixabayЗа първи път в България се събират топ хирурзи от САЩ, Европа
Коментари Харесай

12 топ хирурзи от света ще споделят опита си в България

Снимка pixabay

За първи път в България се събират топ хирурзи от Съединени американски щати, Европа и Азия на теоретичен конгрес за потребление на роботите в медицината. Това съобщи ректорът на Медицинския университет в Плевен проф. доктор Славчо Томов, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че страната ни от 26 септември до събота е хазаин на ХI Европейски конгрес по роботизирана хирургия. Събитието ще се състои в София и е проведено от МУ - Плевен.

Домакинството е извоювано от екипа на чл.- кор. проф. доктор Григор Горчев в Париж. За първи път в историята на тези конгреси, в България ще бъде осъществена 3D проява на робот-асистирана интервенция онлайн и ХАЙФУ ултразвукова хирургия, също онлайн, уточни проф. Томов.

За първи път в София ще се организира Европейски конгрес по роботизирана хирургия. По време на форума МУ - Плевен ще осъществя специфична проява на " 3D Хирургия онлайн ". Уникалното лъчение ще се осъществя с обучителна цел по европейски план, по който в Плевен бе построен Център за подготвеност по персонализирана медицина, 3D и телемедицина, роботизирана и минимално инвазивна хирургия. Авангардното начинание е финансирано от Оперативна стратегия " Наука и обучение за образован напредък ".

В рамките на конгреса по роботизирана хирургия в София ще бъдат показани две интервенции онлайн, предавани в 3D формат. Те ще се състоят в Плевен, само че ще се следят от участниците в София. Едната ще бъде робот-асистирана интервенция, която ще извърши екипът на чл.-кор. проф. доктор Григор Горчев. Той е подготвил за интервенцията четири дами, от които една ще има късмет да бъде оперирана в границите на конгреса.

Професор Горчев уточни, че до момента в 11-годишната процедура на своя екип има 1000 интервенции на дами, от които огромна част са били на рак на шийката на матката. Втората интервенция, която ще бъде излъчена онлайн от Плевен в София ще бъде фокусирана ултразвукова хирургия онлайн посредством използване на ХАЙФУ технологията от екипа на доцент доктор Добромир Димитров.

Университетът в Плевен завоюва семейството на европейския конгрес по роботизирана хирургия преди четири години в Париж, Франция, след комплицирана конкурсна процедура, напомни проф. Горчев. Проф. Славчо Томов - Ректор на МУ-Плевен, член за втори мандат на Съвета на Европейската асоциация по роботизирана гинекологична хирургия /SERGS/, е ръководител на научния комитет на форума. Проф.Горчев - Почетен ректор на МУ-Плевен, е президент на конгреса в България. Европейският конгрес по роботика се организира под мотото " Отвъд границите ". То носи обръщение за разширение на асоциацията с млади експерти от Източна Европа, които в бъдеще да ползват високите технологии и новите хирургични способи в образованието и клиничната процедура.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР